حمله موشکی و پهپادی یمن به ناو هواپیمابر آمریکایی (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) جزئیاتی جدید از شیوه مذاکره غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط عمان سازمان ملل: کوچ اجباری فلسطینی‌ها جنایت علیه بشریت است تماس تلفنی مسعود پزشکیان با همتای عراقی | رابطه با عراق یکی از مهمترین عرصه‌های روابط خارجی ایران است سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: احتمال ادامه یافتن مذاکرات را رد نمی‌کنیم ویدئو | راهپیمایی مردم مشهد در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آیت‌الله علم‌الهدی: مذاکره با آمریکا، خلاف غرور ملی است | بدعهدی آمریکا، تجربه ۷۰ سال عمر سیاسی ملت ایران رویترز: آمریکا، اروپا را در جریان مذاکرات با ایران قرار نداده است ترامپ: نیازی به ایلان ماسک ندارم شمخانی: عراقچی با اختیارات کامل برای ⁧مذاکره غیرمستقیم⁩ با آمریکا⁩ راهی ⁧عمان است «ویتکاف» فرستاده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه با پوتین دیدار می‌کند حملات هوایی آمریکا به پایتخت یمن (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) سخنگوی وزارت خارجه: روز شنبه نیت و جدیت طرف آمریکایی را ارزیابی می‌کنیم آغاز مذاکرات ایران و آمریکا از عصر شنبه (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) شکایت رسمی حماس از دولت انگلیس تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران در آستانه مذاکرات عمان هشدار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره نظام دوگانه در مجوز برگزاری تجمعات نگرانی صهیونیست‌ها از هرگونه توافق بین ایران و آمریکا منبع ایرانی: آمریکا مذاکره غیرمستقیم با ایران را پذیرفته است واکنش وزارت خارجه آمریکا به تهدید روزنامه کیهان درباره ترور ترامپ واکنش حماس به حملات بمب‌گذاری در رفح؛ این اقدامات نسل‌کشی وحشیانه است به سطحی از اقتدار رسیده‌ایم که دشمن را وادار به عقب‌نشینی کرده‌ایم مذاکرات آمریکا و روسیه درباره سفارتخانه‌ها سازنده بود وزیر اطلاعات: آرایش نظامی منطقه نشانگر اقتدار نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران است سردار اشعری: عاقبت به خیری شهید صیاد شیرازی به خاطر ولایتمداری او بود امیر سرتیپ امان‌اللهی: وظیفه ما این است که به عنوان سربازان نظام، در رکاب ولایت گام برداریم دستور اژه ای به قضات: مدیرانی که دارای ضعف و نقصان هستند تغییر دهید راز سرخ صیاد | روایتی کوتاه از زندگی خوش‌عاقبت شهید امیر سپهبد صیاد شیرازی
سرخط خبرها

معاون دفتر رئیس‌جمهور: سفر رئیسی به سوریه راهبردی است| دنبال پایدارسازی همکاری‌های اقتصادی هستیم

  • کد خبر: ۱۶۱۸۹۹
  • ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۱
معاون دفتر رئیس‌جمهور: سفر رئیسی به سوریه راهبردی است| دنبال پایدارسازی همکاری‌های اقتصادی هستیم
معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور، سفر آیت‌الله رئیسی به سوریه را راهبردی و تاریخی دانست و گفت: در اسنادی که بین روسای جمهور ایران و سوریه قرار است، امضا شود بُعد اقتصادی مطرح است.

به گزارش شهرآرانیوز، محمد جمشیدی پیش از سفر آیت‌الله رئیسی به سوریه در بیان جزئیاتی از این سفر اظهار داشت: سفر رییس‌جمهور به سوریه دو بعد راهبردی و اقتصادی را شامل می‌شود. راهبردی از این جهت که در یک دهه گذشته منطقه ما دارای تحولات ژئوپولتیک پر تنشی بوده است. می‌توان به جنگ سوریه، جنگ یمن، ظهور داعش و گسترش تروریسم، فتنه‌های داخلی که بر ضد جمهوری اسلامی و مردم ایران اعمال و نیز سیاست فشار حداکثری که با محوریت ترامپ و برخی اعراب منطقه انجام شد، اشاره کرد.

معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور با بیان اینکه هدف همه این تحولات که در یک دهه گذشته جریان داشته این است که ایران و محور مقاومت را زمین گیر و مهار کند، ابراز داشت: لازم است یادآوری کنم که مایک پمپئو وزیر خارجه سابق آمریکا در یک بیانیه ۱۲ بندی خواست‌هایی را از ایران مطرح کرد که همه آن‌ها دلالت بر این داشت که ایران باید در همه حوزه‌های مختلف ژئوپلیتیک و قدرت منطقه تجدیدنظر کند و به آمریکا امتیاز دهد تا این کشور دست از سیاست فشار بر دارد.

جمشیدی ادامه داد: امروز مشاهده می‌کنیم که هیچ‌کدام از آن ۱۲ بند محقق نشده و سیاست جمهوری اسلامی، اتفاقا در منطقه موفق و محور مقاومت پیروز بوده و این یک پیروزی راهبردی است که همه متوجه شده‌اند. امروز می‌بینید که آن‌ها نتوانستند به هیچ‌کدام از اهداف خود دست پیدا کنند و بر عکس کشور‌های عرب منطقه به سمت تعامل با محور مقاومت تمایل پیدا کرده‌اند.

وی عنوان داشت: سوریه هم یکی دیگر از ابعاد آن است. از این رو ارزش این سفر به این است که بر پیروزی راهبردی جمهوری اسلامی ایران در منطقه دلالت دارد. اساساً رویکرد دولت ایران و دولت آیت‌الله رئیسی این است که مولفه‌های قدرت  ایران را حفظ کند و بر ابعاد آن بیفزاید. یعنی ایران را قوی‌تر کند. در دوره‌های گذشته برخی دولت‌ها بودند که بر این باور بودند که برای این که بتوانند یک امتیاز اقتصادی بگیرند باید امتیاز ژئوپلتیک دهند، یعنی قدرت منطقه‌ای ایران را واگذار کنند تا بتوانند یک امتیاز اقتصادی بگیرند.

معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور افزود: دولت آیت‌الله رئیسی چنین باوری ندارد و در واقع اعتقاد دارد که باید همه مولفه‌های قدرت را همزمان حفظ کرد و تنها راه موفقیت همین است. بر این اساس، در عین اینکه قدرت راهبردی و منطقه‌ای و مقاومت را حفظ خواهیم کرد و به آن پایبند و متعهد هستیم به سمت تقویت همکاری‌های اقتصادی حرکت می‌کنیم.

جمشیدی گفت: از این رو بعد دوم کاری که جمهوری اسلامی ایران در سوریه دنبال می‌کند این است که حضور اقتصادی و نقش آفرینی اقتصادی خود را فعال‌تر بکند. متاسفانه در دوره گذشته و به خاطر این که تمایلی به این رویکرد در سیاست خارجی وجود نداشت، عملاً همکاری اقتصادی هم به صورت معنی دار پیگیری نمی‌شد.

معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور اظهار داشت: به دنبال این هستیم که همکاری‌های اقتصادی پایداری در سوریه ایجاد کنیم، به‌طوری که بتوانیم در نهایت در ساحل مدیترانه حضور فعال اقتصادی داشته باشیم؛ بنابراین در اسنادی هم که قرار است بین رؤسای جمهور دو کشور و هیئت‌های همراه امضا شود، بعد اقتصادی به‌صورت اساسی وجود دارد. مدت طولانی است که روی اسناد کار شده و بر روی ابعادی دارد کار می‌شود که بتواند حضور تجاری و اقتصادی ایران و حضور بخش خصوصی را در آنجا تثبیت کند تا ملت ایران بتواند از منافع اقتصادی این پیروزی راهبردی استفاده بکند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->