برگزاری یازدهمین نشست کمیته مشورت‌های راهبردی میان جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان در مسقط سردار سلیمانی: دشمن از روز اول جنگ ۱۲ روزه طعم شکست را چشید تظاهرات گسترده حریدی‌ها در قدس با شعار سربازی نمی‌رویم | پرچم اسرائیل در آتش + فیلم و عکس (۸ آبان ۱۴۰۴) نگرانی اتحادیه اروپا از آزمایش اژدر هسته‌ای روسیه یک فلسطینی با خودرو به پلیس رژیم صهیونیستی حمله کرد جسد دو اسیر اسرائیلی به صلیب سرخ تحویل خواهد شد حملات پهپادی اسرائیل به لبنان + فیلم (۸ آبان ۱۴۰۴) برطرف‌کردن مشکل کشف‌رود نیاز به نگاه ملی دارد تخت‌روانچی با وزیر امور خارجه عمان دیدار کرد معاون امور حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه در گفت‌وگو با شهرآرانیوز: ما درخصوص حقابه هیرمند، نیاز به رژیم حقوقی داریم + فیلم آیت‌الله علم‌الهدی: فداکاری زنان در خانه، همانند جهاد مردان در جنگ است | پرورش نسل انقلابی و شکیبایی در برابر سختی‌ها، مصداق جهاد زنان است ترامپ پس از بازگشت از سفر به آسیا: فرصت نشد با کیم دیدار کنم وزیر خارجه: مذاکره باید مبتنی بر منافع متقابل باشد، نه دیکته‌نویسی مکاتبه استاندار خراسان رضوی با معاون‌اول رئیس‌جمهور درخصوص موضوع آلودگی هوای مشهد پلیس فرانسه از بازداشت ۵ مظنون دیگر در ارتباط با سرقت جواهرات لوور خبرداد نیکزاد: منابع لازم جهت تهیه ۶۰ دستگاه اتوبوس برای مشهد تأمین خواهد شد + فیلم استاندار خراسان رضوی: بیمه سلامت، رکن اصلی تأمین آرامش و رفاه مردم است | ضرورت توجه ویژه به بیمه سلامت در مشهد بیانیه ترامپ پس از دیدار با شی: توافقات مهمی داشتیم سخنگوی وزارت خارجه: گروسی اظهارات بی‌اساس درباره موضوع هسته‌ای ایران را کنار بگذارد درجه سپهبدی به شهیدان غلامعلی رشید و علی شادمانی اعطا شد شی جین‌پینگ: با آمریکا درباره مسائل تجاری به اتفاق‌نظر رسیدیم ترامپ پس از دیدار با همتای چینی: فوق‌العاده بود عضو کمیسیون اجتماعی مجلس: حذف سه دهک یارانه‌بگیر با عواقب جدی روبه‌رو خواهد شد وزیر بهداشت در مشهد: تأخیر در تخصیص منابع، مانع اجرای کامل برنامه‌های بیمه سلامت است نماینده مجلس: تفویض اختیارات به استانداران باید در چارچوب مشخصی انجام گیرد پژما‌ن‌فر: پوشش بیمه‌ای در کشور یکسان نیست
سرخط خبرها

معاون دفتر رئیس‌جمهور: سفر رئیسی به سوریه راهبردی است| دنبال پایدارسازی همکاری‌های اقتصادی هستیم

  • کد خبر: ۱۶۱۸۹۹
  • ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۱
معاون دفتر رئیس‌جمهور: سفر رئیسی به سوریه راهبردی است| دنبال پایدارسازی همکاری‌های اقتصادی هستیم
معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور، سفر آیت‌الله رئیسی به سوریه را راهبردی و تاریخی دانست و گفت: در اسنادی که بین روسای جمهور ایران و سوریه قرار است، امضا شود بُعد اقتصادی مطرح است.

به گزارش شهرآرانیوز، محمد جمشیدی پیش از سفر آیت‌الله رئیسی به سوریه در بیان جزئیاتی از این سفر اظهار داشت: سفر رییس‌جمهور به سوریه دو بعد راهبردی و اقتصادی را شامل می‌شود. راهبردی از این جهت که در یک دهه گذشته منطقه ما دارای تحولات ژئوپولتیک پر تنشی بوده است. می‌توان به جنگ سوریه، جنگ یمن، ظهور داعش و گسترش تروریسم، فتنه‌های داخلی که بر ضد جمهوری اسلامی و مردم ایران اعمال و نیز سیاست فشار حداکثری که با محوریت ترامپ و برخی اعراب منطقه انجام شد، اشاره کرد.

معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور با بیان اینکه هدف همه این تحولات که در یک دهه گذشته جریان داشته این است که ایران و محور مقاومت را زمین گیر و مهار کند، ابراز داشت: لازم است یادآوری کنم که مایک پمپئو وزیر خارجه سابق آمریکا در یک بیانیه ۱۲ بندی خواست‌هایی را از ایران مطرح کرد که همه آن‌ها دلالت بر این داشت که ایران باید در همه حوزه‌های مختلف ژئوپلیتیک و قدرت منطقه تجدیدنظر کند و به آمریکا امتیاز دهد تا این کشور دست از سیاست فشار بر دارد.

جمشیدی ادامه داد: امروز مشاهده می‌کنیم که هیچ‌کدام از آن ۱۲ بند محقق نشده و سیاست جمهوری اسلامی، اتفاقا در منطقه موفق و محور مقاومت پیروز بوده و این یک پیروزی راهبردی است که همه متوجه شده‌اند. امروز می‌بینید که آن‌ها نتوانستند به هیچ‌کدام از اهداف خود دست پیدا کنند و بر عکس کشور‌های عرب منطقه به سمت تعامل با محور مقاومت تمایل پیدا کرده‌اند.

وی عنوان داشت: سوریه هم یکی دیگر از ابعاد آن است. از این رو ارزش این سفر به این است که بر پیروزی راهبردی جمهوری اسلامی ایران در منطقه دلالت دارد. اساساً رویکرد دولت ایران و دولت آیت‌الله رئیسی این است که مولفه‌های قدرت  ایران را حفظ کند و بر ابعاد آن بیفزاید. یعنی ایران را قوی‌تر کند. در دوره‌های گذشته برخی دولت‌ها بودند که بر این باور بودند که برای این که بتوانند یک امتیاز اقتصادی بگیرند باید امتیاز ژئوپلتیک دهند، یعنی قدرت منطقه‌ای ایران را واگذار کنند تا بتوانند یک امتیاز اقتصادی بگیرند.

معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور افزود: دولت آیت‌الله رئیسی چنین باوری ندارد و در واقع اعتقاد دارد که باید همه مولفه‌های قدرت را همزمان حفظ کرد و تنها راه موفقیت همین است. بر این اساس، در عین اینکه قدرت راهبردی و منطقه‌ای و مقاومت را حفظ خواهیم کرد و به آن پایبند و متعهد هستیم به سمت تقویت همکاری‌های اقتصادی حرکت می‌کنیم.

جمشیدی گفت: از این رو بعد دوم کاری که جمهوری اسلامی ایران در سوریه دنبال می‌کند این است که حضور اقتصادی و نقش آفرینی اقتصادی خود را فعال‌تر بکند. متاسفانه در دوره گذشته و به خاطر این که تمایلی به این رویکرد در سیاست خارجی وجود نداشت، عملاً همکاری اقتصادی هم به صورت معنی دار پیگیری نمی‌شد.

معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور اظهار داشت: به دنبال این هستیم که همکاری‌های اقتصادی پایداری در سوریه ایجاد کنیم، به‌طوری که بتوانیم در نهایت در ساحل مدیترانه حضور فعال اقتصادی داشته باشیم؛ بنابراین در اسنادی هم که قرار است بین رؤسای جمهور دو کشور و هیئت‌های همراه امضا شود، بعد اقتصادی به‌صورت اساسی وجود دارد. مدت طولانی است که روی اسناد کار شده و بر روی ابعادی دارد کار می‌شود که بتواند حضور تجاری و اقتصادی ایران و حضور بخش خصوصی را در آنجا تثبیت کند تا ملت ایران بتواند از منافع اقتصادی این پیروزی راهبردی استفاده بکند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->